A munkavédelmi képviselő rendkívül felelősségteljes szerepet tölt be egyes munkáltatóknál: ő az a személy, aki az adott vállalkozásban a munkavállalók biztonságos munkavégzéssel kapcsolatos jogait és érdekeit képviseli. A munkavédelmi képviselőt a dolgozók maguk közül választják ki.

A munkavédelmi képviselő a pozíciójának köszönhetően több mindenben is kompetens: többek között joga van felmérni, hogy a munkahelyen az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos körülmények adottak-e. A felmérés kiterjed a munkaeszközök és az egyéni védőeszközök állapotának ellenőrzésére is. Munkaidőben tájékozódhat a dolgozóktól a biztonságos munkakörülményekről, és ha az elmondottak alapján problémát vagy hiányosságot észlel, ezeket jelezheti a munkáltató felé, ha pedig szükséges, akkor a munkavédelmi hatósághoz is fordulhat.

Mint a rövid leírásból láthatja, számos feladatot kell ellátnia a munkavédelmi képviselőnek, hiszen így tudja megteremteni a megfelelő, biztonságos munkakörülményeket a dolgozók számára. Ha Ön húsz munkavállalónál többet foglalkoztat, gondoskodjon a munkavédelmi képviselő megválasztásáról, ebben pedig kérje közreműködésünket! A részletekről érdeklődjön elérhetőségeinken!


Elérhetõségek
+36-30-9515-749
+36-1-798-3640
info@globalmunkavedelem.hu