TŰZVÉDELEM

Az 54/2014 (XII.5.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzatnak megfelelően vállaljuk

 • tűzvédelmi szabályzat készítését
 • tűzriadó terv készítését
 • tűzvédelmi oktatási tematika és oktatás lebonyolítását

Folyamatos szolgáltatás keretében, szerződés alapján az alábbi feladatokat vállaljuk:

 • rendszeres tűzvédelmi bejárás
 • tanácsadás
 • elkészült dokumentációk jogszabálynak megfelelő aktualizálása
 • előre bejelentett hatósági ellenőrzésen közreműködés
 • hatóságok előtti képviselet biztosítása

Az Ön és cége teljeskörű biztonsága érdekében Társaságunk szakmai felelősségbiztosítással rendelkezik.

Kérje személyre szabott árajánlatunkat az oldalon található űrlap kitöltésével vagy további információért keressen minket elérhetőségeinken!

AJÁNLATOT KÉREK

MIÉRT ÉRDEMES MINKET VÁLASZTANIA?

Z

Rövid határidővel, minőségi munkát végzünk.

Z

Magasan képzett szakembereink minden nap azért dolgoznak, hogy az Önök vállalkozása biztonságos munkahelyként működjön.

Z

Büszkék vagyunk rá, hogy partnereinknél a hatósági ellenőrzések során érdemi hibákat nem tártak fel.

Z

Felelősség biztosítással rendelkezünk, így Ön valóban biztonságban tudhatja magát.

Szüksége van tűzriadó terv készítésére? Megoldjuk!

Szeretné elkészíttetni a szabályos tűzriadó tervét, mielőtt megnyitja az épületet a látogatók előtt? Ne halogassa, készíttesse tűzriadó tervét profikkal és előzze meg a baleseteket! A tűzriadó tervet mindig a tűzvédelmi szabályzathoz kell csatolni, de attól külön kell kezelni. Azon ingatlanok esetében van szükség rá, ahol rendszeresen nagy létszámú ember tartózkodik, tűzveszélyes vagy robbanásveszélyes anyagokkal dolgoznak, illetve minden oktatási, kulturális, sport, egészségügyi létesítmény esetében. A tervben szerepelnie kell az alaprajzoknak, a riasztás módjának, menekülési útvonalaknak, tennivalóknak.

A tűzriadó terv készítése tehát nagy körültekintést és szakértelmet követel meg, hiszen emberéletek múlnak rajta. Keressen meg minket bizalommal, és készíttesse el velünk a tűzriadó tervet! Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött gyorsan és hatékonyan dolgozunk, teljes körű, szabályos és megbízható tűzvédelmi tervet készítünk!

Ha szeretne árajánlatot kérni tűzriadó terv készítésére, a feltüntetett elérhetőségeinken felveheti velünk a kapcsolatot!

Elkészítjük a tűzvédelmi szabályzatot is!

A tűzvédelmi szabályzatra szükség van minden olyan épület biztonságos működéséhez, ahol ötnél több személy tartózkodik. Valamennyi olyan létesítménynek szüksége van a tűzvédelmi szabályzatra, ami az A-tól C-ig tartó tűzveszélyességi osztályba sorolható.

A tűzvédelmi szabályzatban helyet kapnak az alapvető tűzvédelmi szabályok és a tűzvédelemre vonatkozó tevékenységek összessége is. A szabályzatban szerepelnie kell a tűzvédelemre vonatkozó előírásoknak, tűzjelzéssel, tűzoltással kapcsolatos feladatoknak, a tűzriadó tervnek, az érintett személyek kötelezettségeinek.

Ha szeretné elkerülni a felesleges károkat, baleseteket, tűzeseteket, nem szeretne bírságot fizetni és az a  célja, hogy szabályosan működő ingatlant üzemeltessen, akkor forduljon hozzánk bizalommal! Megbízható referenciákkal rendelkezünk és az Ön számára is összeállítjuk tűzvédelmi szabályzatát! Vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeink valamelyikén, hogy minél előbb megkezdhessük a munkát!

A tűzvédelmi tervezésről bővebben

Pár éve a tűzvédelmi tervezés szerepe a jogszabályok változásával jelentősen átalakult a különböző épületek kapcsán, és nem véletlenül. Sajnos hiába történtek korábban szigorú intézkedések, nem egy olyan esetről lehetett hallani, ahol a tűzeset megakadályozható lett volna, ha az adott létesítményben a tűzvédelmi tervezésre kiemelt figyelmet fordítottak volna az épület kivitelezésekor. A tűzvédelem alapja a megfelelő tűzvédelmi tervezés, e nélkül képtelenség a biztonságérzetet megteremteni, legyen szó egy irodaházról, vagy üzletközpontról.

A tűzvédelmi tervezésnek két nagy része van. Az egyik a tűzvédelmi koncepció felállítása, a másik pedig a tűzvédelmi szempontok érvényesítése minden tervfázisban. A tervezés során többek között fel kell mérni a követelményeket és az igényeket, folyamatosan egyeztetve az adott létesítmény tervezőivel, kivitelezőivel és az illetékes tűzvédelmi hatósággal.

Mivel a jogszabályi előírások betartásakor rengeteg feltételnek meg kell felelni ahhoz, hogy egy épületről ki lehessen jelenteni, hogy biztonságosan használható, a tűzvédelmi tervezést csakis tapasztalt szakemberre lehet bízni. Ennek megvalósításáért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

 

A jogszabályi háttérről bővebben

A tűz elleni védekezésről szóló 1996. évi XXXI. törvény alapján a gazdálkodó tevékenységet folytató magánszemélyeknek, jogi személyeknek tűzvédelmi szabályzatot kell készíttetniük, amennyiben

 • a munkavégzésben részt vevő családtagokkal együtt ötnél több munkavállalót foglalkoztatnak,
 • az általuk üzemeltetett bérelt épületrész, épület területén található olyan helyiség, amelynek a legnagyobb befogadóképessége meghaladja az 50 főt,
 • kereskedelmi szálláshelyet üzemeltet.

A tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996 (XII.6.) BM rendelet részletesen szabályozza a tűzvédelmi szabályzat tartalmát.

A rendelet alapján, a tűzvédelmi szabályzat mellé tűzriadó tervet kell készíttetni, az alábbi esetekben:

 • művelődési, oktatási, kulturális, sport, egészségügyi és szociális intézményt üzemeltet
 • ha a létesítmény egy tűzszakaszon belül több mint 300 fő befogadására alkalmas
 • kereskedelmi szálláshelyek esetén
 • időszakos vagy állandó jelleggel üzemelő zenés szórakozóhelyet üzemeltet, és egy időben 50 főnél több személy tartózkodhat a területen
 • robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagot állít elő, tárol
 • a tűzveszélyes osztályba tartozó anyag előállítására, feldolgozására, tárolására szolgáló építmény és szabadtér 3000 m2 -nél nagyobb alapterületű

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT

Az űrlap kitöltésével egyszerűen és gyorsan megírhatja nekünk, hogy milyen tűzvédelemmel kapcsolatos szolgáltatásra van szüksége. Adja meg elérhetőségeit és rövidesen keresni fogjuk.

AJÁNLATKÉRÉS

  Az Ön neve (kötelező)

  Email címe (kötelező)

  Üzenet, ajánlatkérés részletei

  A GLOBAL OSH Munka- és Tűzvédelmi Kft. 2012 óta vállalja Cégek munkavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi feladatainak teljes körű ellátását. Cégünk dinamikusan fejlődik, partnereink száma a minőségi, rugalmas munkánknak köszönhetően folyamatosan nő. Elkötelezettek vagyunk a minőségi, jogszabályoknak mindenkor megfelelő munkavégzés iránt. Ennek érdekében folyamatos képzéseken, továbbképzéseken vesznek részt kollégáink.

  Cégünk mottója: Felelősséggel Önök iránt, felelősséggel a munka iránt!


  Elérhetõségek
  +36-30-9515-749
  +36-1-798-3640
  info@globalmunkavedelem.hu