Nagyon sok munkahelyen számtalan veszélyforrással találkozhatnak a dolgozók a munkájuk során. Ezekre a kockázatokra a munkáltatónak kötelessége felhívni a figyelmet, mégpedig munkavédelmi oktatás keretein belül. Az oktatás lényege, hogy az alkalmazottak tájékoztatva legyenek a kockázati tényezőkről és az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés követelményeiről. Ezen kívül átfogó képet kaphatnak arról is, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha figyelmen kívül hagyják az utasításokat. Egyes munkáltatók megkockáztatják, hogy nem részesítik munkavédelmi oktatásban a dolgozóikat, azonban így egy esetleges balesetnél jogosan vonhatják őket felelősségre. Ehhez az is hozzátartozik, hogy amíg a munkavállaló nem vett részt oktatáson, önállóan nem is foglalkoztatható!

A munkavédelmi oktatás általában elméleti és gyakorlati részből áll. Sok helyen az előadások anyagát vissza szokták kérdezni a dolgozóktól, főként a különösen veszélyes munkaköröknél. Így lehet megbizonyosodni arról, hogy az alkalmazottak elsajátították a legfontosabb tudnivalókat. Az oktatásokat az esetek többségében a munkáltató által megbízott, munkavédelemben jártas szakember tartja. Az előadásokat munkaidőben kell biztosítani a dolgozóknak. A munkavédelmi oktatást tematika megjelölésével és a jelenlévők aláírásával fontos dokumentálnia, ugyanis így írásos bizonyíték is van arról, hogy a cégen belül megtörtént a dolgozók tájékoztatása a veszélyforrásokról.

Munkavédelmi oktatást kötelező tartani új alkalmazott esetében, továbbá akkor is, ha új eszköz, berendezés kerül a munkaterületre.

Amennyiben az Ön vállalkozásában is szükség van munkavédelmi oktatásra, és tapasztalt szakembereket keres az előadások megtartásához, ne kutasson tovább, mert jó helyen jár! A munkavédelmi oktatásokkal kapcsolatban rengeteg tapasztalattal rendelkezünk, garantáljuk, hogy a legfontosabb tudnivalókról tájékoztatjuk a dolgozókat. Egyeztessen velünk időpontot a konzultációhoz, ehhez pedig lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken!


Elérhetõségek
+36-30-9515-749
+36-1-798-3640
info@globalmunkavedelem.hu