Emelőgépnek nevezzük azt a szakaszos üzemű, gépi vagy kézi meghajtású berendezést, ami közvetlenül vagy segédeszközzel terhet emelni vagy süllyeszteni képes, és azt a kiindulási helyzetéből az érkezési helyére továbbítja. Fontos, hogy a kézi-hidraulikus emelő (népszerű nevén: a béka) nem tartozik ebbe a kategóriába.

Az emelőgép üzemeltetője annak tulajdonosa vagy bérlője és az emelőgép üzemeltetését kiszolgáló személyek munkáltatója vagy megbízója. Az emelőgép üzemeltetőjének gondoskodnia kell az emelőgép üzembe helyezéséről, a használatáról és a használaton kívüli, előírás szerinti tárolásáról, emellett arról is, hogy a kezelő rendelkezésére bocsássa az emelőgép használati utasítását. Lényeges, hogy egy emelőgépet csak az arra kezelői jogosítvánnyal rendelkező személy működtetheti! Az üzemeltetőnek ezen felül arra is oda kell figyelnie, hogy az időszakos vizsgálatokat, illetve karbantartásokat elvégezzék, és az erről szóló dokumentumokat is meg kell őriznie, valamint az emelőgép-napló napi vezetettségéről és ellenőrzéséről is gondoskodnia kell.

Ha emelőgép ügyintézésre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! A 47/1999 (VIII.4.) GM rendelettel kiadott Emelőgép Biztonsági Szabályzat alapján vállaljuk az emelőgépek és targoncák emelőgép ügyintézésének elvégzését, valamint a dokumentáció elkészítését. A dokumentáció tartalmazza az emelőgép ügyrend kialakítását, a vizsgálati csoportszám meghatározását, az üzembe helyezéshez szükséges dokumentáció elkészítését és az üzembe helyezési eljárás lefolytatását. Emellett elvégezzük a szerkezeti- és fővizsgálatokat, valamint az időszakos biztonsági felülvizsgálatokat is. Mivel rendelkezünk szakmai felelősségbiztosítással, Ön és cége biztonságban érezheti magát, ha bennünket bíz meg az emelőgép ügyintézés elvégzésével!

Válasszon bennünket az emelőgép ügyintézésre, ha nincs ideje ezzel foglalkozni, vagy szeretné hatékonyan végezni a feladatait, és ehhez profi segítséget venne igénybe! Amennyiben kérdése lenne az emelőgép ügyintézéssel kapcsolatban, vagy szeretné megrendelni szolgáltatásunkat, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!


Elérhetõségek
+36-30-9515-749
+36-1-798-3640
info@globalmunkavedelem.hu