A munkavédelmi képviselő választás személyi kritériumai alapján a cég vezetője nem jelölhető a posztra, az ott dolgozók közül pedig – függetlenül a szakszervezeti vagy üzemi tisztségtől – csak az, aki legalább 6 hónapja a cég alkalmazottja, és nem áll semmilyen családi kapcsolatban a vezetővel. A választási bizottságot a munkáltatónak kell megszerveznie, a bizottság feladatai az előkészítés, lebonyolítás, valamint a választás szabályainak megállapítása. Szavazategyenlőség esetén az dönt, hogy melyik jelöltnek van hosszabb ideje fennálló munkaviszonya a céggel.

A munkavédelmi képviselő választás során kinevezett 5 éves mandátumot kap, személyéről minden munkavállalót tájékoztatni kell, megbízatása az érvényes választási eredmény kihirdetését követő első munkanapon kezdődik. Ha határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott, és annak lejárati idején kívül esik a mandátum lejárati ideje, akkor ez nem befolyásolja a munkaszerződést, így nem tudja kitölteni az 5 évet.

Cégénél a foglalkoztatottak száma meghaladja a 20 főt? Akkor a Munkavédelmi törvény alapján munkavédelmi képviselő választást kell tartania, amiben segítségére lehetünk! Ha bármilyen kérdése van, keressen minket elérhetőségeinken!


Elérhetõségek
+36-30-9515-749
+36-1-798-3640
info@globalmunkavedelem.hu