A szakemberek nem győzik elégszer hangsúlyozni a munkavédelmi oktatás fontosságát, hiszen ez a munkáltatók és a dolgozók érdekeit egyaránt szolgálja, ennek ellenére sokszor nem jut elegendő figyelem az oktatásra. Minden munkáltatónak kötelessége, hogy bizonyos időközönként és helyzetekben gondoskodjon a munkavédelmi oktatásról, a dolgozóknak pedig be kell tartaniuk az ott elhangzottakat.

Amennyiben a munkáltató nem gondoskodik a munkavédelmi oktatás biztosításáról, úgy komoly szankciókra számíthat a hatóságoktól egy esetleges ellenőrzés során. Ha amiatt következik be baleset a területen, mert nem biztosította a vezetőség a munkavédelmi oktatást, a károsult peres eljárást indíthat. Ezek az ügyek évekig eltarthatnak, amik ráadásul a vállalkozás hírnevének sem tesznek jót és akadályozzák a hatékony munkavégzést a cégen belül.

Kerülje el ezeket a kellemetlen szituációkat! Ha szeretné biztosítani vállalkozásánál a szakszerű munkavédelmi oktatást, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!


Elérhetõségek
+36-30-9515-749
+36-1-798-3640
info@globalmunkavedelem.hu